Vi omfamnar hösten

Eftersom jag tyckte att det var lite kyligt i morse med endast +15 som senare steg till +22 på dagen, gjorde att jag föll till föga och det blev både snickarbyxor och sockor idag. Det värsta jag vet är att frysa och tänker verkligen inte göra det i år heller. Det är värre än att svettas för man kan alltid svalka sig då men fryser man in i märg och ben så gör det riktigt ont och mitt ben värker så hemskt.

Trodde att det skulle komma någon skur idag men det gjorde inte det. Jag har borstat Turbo idag och det ligger päls till en pekines på garageuppfarten. Får plocka upp det i morgon för idag hade jag annat att göra efteråt. Vädret till trots körde jag lakanen i tvättmaskinen och de får hänga på ställningen i dressingroom med avfuktaren och torka. Den tiden då vi torkar så har kommit för utan sol torkar inte lakan ute. Vi har inte heller särskilt mycket vind just nu. Nåväl vädret är nog så trevligt trots att det är höst nu.

Detta är ett foto från gårdagen då himlen idag mest bestod av moln och det blå var mycket sällsynt. JR har kontaktat vår sotare i byn som ikväll skickade en offert och vi tackade ja så nu får vi vår skorsten sotad om ca tre veckor. Så nu kan vi se till att få ett årligt abonnemang på det. Känns bra och vi kan elda i vår öppna spis utan att känna oro. JR har kommit på en idé hur vi ska göra om spiselkransen så den ser finare ut.

Idag har vi även gjort rent golven så nu är dammråttorna borta och det luktar citron inomhus. En liten plump i protokollet är att vår gasleverantör mailade om ändrad tid för service på torsdag. Istället för på eftermiddagen kommer han på morgonen och det kan bli så tidigt som åtta. Vidrigt tycker vi som aldrig stiger upp före nio som är allra tidigast och endast i nödfall. En helvetisk torsdag då JR får kliva upp och ta hand om servicemannen. Jag och hundarna stannar i sov rummet. Inte kommer vi att sova men vila kan vi åtminstone göra.

Gårdagens solnedgång var betydligt vackrare än kvällens så jag är glad att jag sparade det fotot till dagens blogg. Men med sockor på och varma snickarbyxor fortsätter vi vidare i hösten.

2 svar på ”Vi omfamnar hösten

  1. Jag avskyr att frysa, det mår jag väldigt dåligt av.
    Så trist att få en förstörd morgon av hantverkare, men det händer ju som tur är inte så ofta.

Lämna ett svar