KLipp, klipp, klipp

Jag hade trott att vi skulle få en sovmorgon idag, men halv åtta började en av våra brandlarm ge ifrån sig små tut. Batteriet var slut och det tog en stund att väcka JR som kopplade ur varnaren och vi kunde somna om. Men en gång väckt och djupsömnen kommer inte tillbaka. Nåväl vi steg upp strax efter tio och så fick det bli. En stund ute på trädäck och då brukar jag gå igenom alla nyheter och även instagram och facebook. Det räcker bra att scrolla på morgonen. Så länge inget nytt världskrig utbrutit kan vi gå in och äta frukost i lugn och ro. Det är oftast hundarna som får säga till att vi ska gå in och äta.

JR gjorde sig klar först eftersom han skulle till veterinären med Lino, som skulle få all vaccin för i år. Vi får ju äntligen rabies för tre år vilket är så skönt. Tidigare fick man endast för ett år i taget. Men nu har vi alla blivit vaccinerade ordentligt för alla eventualiteter och det känns bra. Turbo har ju inte samma problem med att någon åker hemifrån så jag hade det lättare idag, eftersom vi två stannade hemma. En varmkorv gör ju sitt till när det gäller att göra någon glad.

Som rubriken säger hade jag föresatt mig att få bort högen med kvistar som jag klippte igår. Så jag tog lilla pallen och satte mig med soptunnan vid högen och började klippa. Där blev jag sittande tills JR och Lino kom hem igen. Eftersom det var en del tjocka grenar som jag inte ville gå på då min höger överarm klickade till igår, så hade jag bett JR att ta stora klippen och kapa dem åt mig. Det är ju dem vi kan använda att elda med i spisen. Att de kunnat bli så grova under dessa fyra år är otroligt. Denna syrenbuske var en liten timid sak när vi flytta in här. Det sorgliga är att den inte blommat vare sig på våren eller hösten. Nu när vi röjt upp så blev vi häpna över att den tagit så stor plats.

Nu återstår att gräva upp roten och så ska vi så mer gräsfrö så kanske det kan bli lite gräs här. Den grå bakgrunden ska ersättas med en fortsättning på vårat staket av trä nu under hösten. Plötsligt fick vi en ännu större trädgård. Denna syrenbuske har verkligen tagit plats och jag är glad att ha blivit av med den.

Skönt att få bort busken och nu är vi rätt möra i ryggar och armar. Ett par kokta med bröd smakade bra efteråt och hundarna var glada att få sin middag. En stund av tillfredställelse efter en dag med produktivt arbete.

Ny dag i morgon med spännande saker. Vi ses.

1 svar på ”KLipp, klipp, klipp

Lämna ett svar