Shopping, shopping idag

Nej, jag stammar inte för det är nämligen så att vi körde en gång och sedan körde JR två gånger. Det kommer en förklaring om ni läser vidare. Jag hade en rätt lång lista på saker som vi pratat om att köpa hem. Så vi intog frukosten och gjorde oss klara. Hundarna är ivriga över att få följa med. JR ville visa på ett par växter som han tyckte att vi skulle plantera istället för den nu klippta syrenen. Men när jag såg dem tyckte inte jag det så det får bli de som han först föreslog.

Men titta vilket fint litet hus! Vi körde därför förbi på baksidan av vårat hus och den vägen är en liten omväg när vi ska ner till leden förbi byn. Men så var det ju dessa palmer som JR ville visa så det var vägen dit.

Lite grumligt i skyn när vi lämnade vår by genom den höstlika allén.

Den GiFi vi kör till ligger i Serignan och då passerar vi många vinfält. Tyvärr passerade vi en bilolycka också, men det verkade endast vara plåtskador på bilarna. Tack och lov säger jag.

Efter välförättat ärende körde vi tillbaka mot Beziers. Vi kör över Canal Midi och för ett par år sedan högg de ner alla plataner som stod efter kanalen. De hade angripits av någon ohyra som tog död på dem. Nu har de planterat nya träd och jag ser fram mot att gå utmed kanalen här som vi brukar göra och se hur de växer sig stora.

Vi rundade den stora rondellen i Beziers och svängde in till Jaia där både jag och JR var in och handlade i omgångar. Vad vi köpte på GiFi och Jaia kommer jag att fota i kommande bloggar. Inte småsaker som de rondeller vi använder istället för svinto eller de strumpor jag köpte till JR, men annat som är roligare att visa.

Där borta där molnen hänger tungt är Pyrenéerna och tittar man noga ser man att det ligger snö utmed topparna.

Inte alls någon snö på bergen som ligger bortom vår by och heter de svarta bergen och är början på Centralmassivet. Men det hänger stora molnsjok över dem och vi är så glada att de oftast stannar där. Så idag har regnet hållit sig där borta.

JR släppte av oss hemma och vi lastade ur allt, sedan körde han med en inköpslista till Super-U. Jag gav hundarna deras middag och tog själv en varm smörgås. JR var tillbaka precis när solen höll på att gå ned och när allt var inne i huset och jag kollat matvarorna såg jag att han glömt köpa smör. Där kommer den andra inköpsturen som JR gjorde. Jag tog inte något foto då han var tillbaka då mörkret var kompakt. Pjuh, vi är trötta ikväll.

1 svar på ”Shopping, shopping idag

  1. Det blev en rejäl inköpsrunda i dag. Inte konstigt att ni blev trötta på kvällen.
    Kul att få hänga med.

Lämna ett svar