Sovmorgon och arbetsdag

Vi måste ha varit helt slut då vi sovit som stockar allihop ända till halv elva i morse, Annars brukar ju Lino väcka mig med sin nos i nacken på mig. Men inte denna morgon. Det tar på krafterna att gå till läkaren även för de som inte var hos henne. Berättade jag att vår granne vinbonden också var där och vi blev nog lika paffa båda två men hälsade artigt på varandra som vi brukar.

Kan inte skryta med översvallande sol idag eller massor av plusgrader men varför klaga. Det var någorlunda varmt och man kunde sitta ute. Men vi kände att idag måste vi göra rent golven så JR började att köra runt snabeldraken och jag föredrar att vara utomhus då den för ett förbaskat oväsen. Efteråt våttorkade jag och det låter ju ingenting alls. Men ser gärna att hundar och JR håller sig ur vägen.

Svag sol och ingen vind bjöd vädret på idag. Jag hade gärna suttit ute och tecknat men mina fingrar blir så stela så fort det blir lite kallt. Men jag har ju foton så jag håller mig till dem än så länge. Blev ett par små miniteckningar idag när vi väl kommit inomhus.

Men innan det var dags att gå in och ge hundarna deras middag blev det en stund ute på baksidan för mig. Jag njuter av lugnet och omgivningen. Minsta lilla gren och buske gör mig så glad.

En del moln borta vid bergen och jag såg att det snöade i Pyrenéerna så snart kan vi nog skönja snön på topparna när vi kör in mot Beziers. Länge fram i januari brukar vi även se snön på topparna mot bergen närmast oss. De berg som är början på Centralmassivet. Tror det kan bli en del snö i byarna nära bergen. Vi har som mest lite frost på morgonen.

Våra dagar förflyter sakta och stilla men även fort ibland. Vi tar tillvara på allt ljus som är under dagarna och bekymrar oss inte nämnvärt om att det är vinter.

1 svar på ”Sovmorgon och arbetsdag

  1. Underbart att få sova utan att bli väckt förrän man är färdigsoven.
    Fattar inte varför den ska väsnas så mycket.
    Ljuset på dagarna är härligt.

Lämna ett svar