En del vind idag

Annonser

Men jag njuter av att öppna dörren till trädgården och släppa ut hundarna. Tramontanen hade inte startat men under frukosten hörde vi på radion att det skulle svepa in en kylig vind från bergen. Den kom senare på eftermiddagen och vi valde att gå inomhus. Men innan dess var det underbart.

Känner lite att jag just nu ligger lite efter med trädgårdsarbetet, men det har varit annat att göra. Idag ville vi göra rent golven och så tvättade jag lakanen och hängde upp dem i dressingroom. Där borta bor Mme Y som vi ofta byter ett par ord med. Vinkar till varandra gör vi flera gånger om dagen.

Det har varit lugnare vid bygget idag och nu sitter det fönster i en del av gluggarna. Tror att de håller på att färdigställa en eller ett par av lägenheterna. Om ni tittar i fönstret vid grenen ser ni hur djupa fönstersmygarna är. Väggarna på huset är enormt tjocka. Tre ytterdörrar har de också monterat och snart kanske det flyttar in hyresgäster i huset.

Jag hade en stund över efter att jag bäddat och JR körde runt med snabeldraken, så jag läste nyheterna och åt en tomat. Frukt är nyttigt. Hundarna fick sina morötter och sedan sov de ute. Lino har äntligen lärt sig skilja på skallen från hundarna i grannhusen och flyger inte upp på alla skall. Men när JR var klar moppade jag golven så nu är det rent och fint inomhus igen.

Vi tror varje år att blommorna under mullbärsträdet är borta för alltid då torkan och hundarna trampar ned dem. Men varje vår kommer de tillbaka och snart har vi söta lila blommor där. Jag blir glad vart år de dyker upp ur vad man tror är stampad lera. Inga knoppar på trädet ännu men snart tittar de fram och då känns det som att den riktiga våren är här.

Denna teckning är jag hyfsat nöjd med. Nu tecknar jag på ena sidan i min almanacka och det för att träna. Jag har ett skissblock som jag sparar tills jag känner mig redo att teckna på riktigt.

I morgon hade jag tänkt mig klippa klart busken så jag kan ägna mig åt andra växter och saker som jag vill göra. Vi får se hur det går med de planerna.