Vardag igen och solen lyser på oss

Annonser

Vaknade som vanligt vid tio och efter lite kel var det dags att stiga ut i dagen som verkligen visade sig från sin bästa sida. Turbo har börjat löpa sedan ett par dagar tillbaka och vi släpper inte ut hundarna utan uppsyn längre. Inget höglöp men det närmar sig och det är lite jobbigt. Lino är ju en mycket ung kille som verkligen kan det här med dofter så vi iakttar hans kroppsspråk hela tiden. Idag var han mer intresserad av en ödla än något annat så vi känner oss rätt lugna än så länge.

Därför kunde vi njuta av att sitta i lugn och ro här på trädäcket. Jag är så glad att känna mig helt utvilad när jag vaknar och det beror på att de pollen som nu florerar inte påverkar mig så mycket. Glad är jag för det.

Temperaturen i poolen är idag +27 och nu närmar det sig badbart. JR har provat att bada i den temperaturen men tyckte inte att det var särskilt behagligt. Så jag avstod då och gör det idag med.

Tänkte bjuda på lite blommor idag och börjar med vår Turbo som är i löp just nu. Men hon är lika glad för det. Vi är återhållsamma med vår glädje för vi vet att nu kommer det en jobbig tid. Men inte idag.

Våra oleandrar har börjat slå ut i blom och vi har en förvirrad stor geting som flyger runt oss hela dagarna och letar efter något eller någon. Men den är enormt stor och lite skrämmande tycker jag. Jag googlade och läste att dessa getingar lever två till tre veckor så vi får nog ha den flygande här någon vecka till tror jag.

Idag har vi vattnat då våra växter såg ut att vara lite törstiga. Solen är mycket stark nu och det tär på allt ute. Mina ben börjar bli bruna igen även om jag inte är särskilt mycket i solen. JR smörjer sig då han utsätter sina mer för solen.

Köpte en vit sangria för ett tag sedan och den smakade vi på idag. Inte lika söt som den röda och ett glas är gott men sedan är man nöjd om man inte gillar sött vin. Funderar på en GT imorgon eftermiddag, hm får se om det blir så eller endast ett glas cider som jag är förtjust i. Inget jag behöver bestämma ikväll.

Har ingen aning om vad detta är för en blomma. Ogräs kanske men så förtjusande tycker jag. Just nu njuter jag bara av att vara och se nya saker som växer upp. Mitt popcorngräs växer bra och är riktigt högt just nu. Funderar på att trycka ner en del nya korn så det blir ännu tätare i krukorna. Små funderingar vilket är så skönt att ha i en orolig värld.

Säger godnatt med en ros som vanligt.