Elakhet

Man blir ju ofta sårad av elakheter och efteråt så funderar man på varför man blev utsatt för detta. Hur kan någon med vilje göra någon illa med förtal och elakheter? Avundsjuka kanske? Istället för att själv försöka uppnå något så går man till attack mot någon som har kommit längre i sitt jobb eller något annat.

Jag har grubblat en hel del på varför folk klagar och kritiserar. Boken jag läser just nu ”En klagofri värld” gav en förklaring. Den som sårar någon annan mår själv väldigt dåligt och har troligtvis blivit sårad själv. Därför finns inte ordet förlåt för dom. Istället blir deras svar ett hånflin eller mer elakheter. Så det är ju den personen det egentligen är synd om. När man tänker från det perspektivet så kan man släppa det hela.

Så jag ska försöka lyssna efter hur någon säger elakheter eller kritiserar och inte vad de säger. Det gör att jag kan få ett helt annat perspektiv på det hela. Försöka vara mer lyhörd för hur andra människor egentligen mår. Detta gäller även det jag läser. För det alla vill är ju: se mig, hör mig, ignorera mig inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.