Utseendefixering

Jag tycker att utseendefixeringen är stor just nu. Man måste ha en vacker fasad för att lyckas. Insidan blir en bisak. Unga tjejer går efter en mall om hur man ska se ut annars är man misslyckad. Det är så tragiskt för alla har ju inte råd att vare sig köpa alla dessa dyra kläder eller göra alla lyft för att bli “lyckad”.

Men se på dessa kända fotomodeller. De är inte speciellt vackra utan all makeup och fina kläder. Nej, de blir anlitade därför att dom har ett speciellt yttre som man kan forma till den modell man behöver just då. De har vackra linjer som kan lyftas fram på bild eller på catwalken. Så visst är de speciella men inte vackra för det måste man inte vara. Om bara alla unga tjejer kunde fatta det. Att personlighet och egenart är det som är vackert. Inte att se ut som alla andra.

Jag önskar att jag kunde få alla unga tjejer att förstå hur vackra de är och att de ska bevara sin personlighet och inte göra om sig till någon de inte är. För det behöver inte någon göra. Man beöhver inte vara supersmal för att lyckas. Man ska ta plats som den man är.

Så är det bara.

Lämna ett svar