Ormens nivå

Detta är den första nivån av varseblivningen. Ormens nivå. Kroppens och vår fysiska varseblivning.

ormen styrs av instinktener, och den har skarpa sinnen som den kan förlita sig på för att få information var det finns mat och rovdjur. På liknande sätt förlitar vi oss människor på våra sinnen i den fysiska världen för att skapa oss en bild av oss själva och världen.

Genom ormens varseblivning kan vi se, röra vid och till och med lukta på ett föremål framför oss. Vi ser inte axet eller bagaren när vi ser ett bröd. Vi ser bara att detta är något som kan stilla vår hunger. På samma sätt ser vi sex som ett sätt att stilla vår tillfredställelse och inte en kärleksfull handling.

När vi ser ett problem genom ormens ögon försöker vi hitta fysiska lösningar.Vi vill förändra vårt arbete, byta bilen, hitta en partner. Vi tänker inte djupare på våra problem utan vi försöker hitta en snabb lösning.

Detta är till hjälp när man är i en stor kris. Vi kan uppfatta en fara istinktivt innan vi blir medvetna om den. Vi känner dåliga vibrationer och kan undvika platsen eller människan.  Det är viktigt att vi lär oss bemästra detta på ormens nivå, men vi får inte stanna där utan vi måste gå vidare.

Vi får inte leva efter epitet som: “öga för öga, tand för tand”.

Därför måste vi höja oss över denna nivå.

Lämna ett svar