Söndagar var tråkiga

Jag kommer ihåg att, närjag var liten så tyckte jag att söndagar var urtråkiga. Mina föräldrar ville på sin höjd gå en promenad. Då skulle man ha på sig finkläder och gå runt och titta i skyltfönster. Dom enda fönster jag tyckte var något fanns i leksaksbutikerna. Då var det stängt i alla affärer på söndagar. Kondis var öppet och innan vi gick hem så fick jag välja en bakelse, som vi skulle äta vid hemkomsten.

När vi så hade fikat, ville föräldrarna vila. Jag kunde aldrig förstå varför. Att promenera var väl inte jobbigt. Då brukade jag spana ut genom fönstret, om någon lekkamrat var ute vid lekparken. Var det någon där, så gick jag ut. Om inte tog jag fram någon leksak. Några tv-program fanns inte, de började först framåt kvällen.

Barnen idag ska vara glada att dom åtminstone kan se på tv när föräldrarna vill vila. Sen har dom ju spel. Ett sällskap nog så gott, när dagarna känns oändliga.

Idag är det jag som är trött på söndagarna. Jag som går promenader med hundarna och sedan sover en stund. Inte för att jag idag begriper bättre varför man blir trött efter en promenad.

Lämna ett svar