Behandla andra som du själv vill bli behandlad

Idag hade jag ett möte, som var väldigt viktigt. Men vädret var mot mig och jag tänkte avboka det. När jag så fick reda på att jag skulle förlora mycket pengar om jag inte närvarade, så fick jag en närstående att hjälpa mig. Eftersom jag skulle bli sen, så ringde jag och meddelade detta.

Vid framkomsten hade jag turen att stöta på en man, som försökte finna den människa jag skulle ha mötet med. Men hon fanns inte i byggnaden. Jag fick reda på att hon var någon annan stans. Detta andra möte hade hon bokat in utan att meddela mig. Var det meningen att jag skulle sitta och vänta tills hon behagade att dyka upp? Är inte min tid ett dugg värd?

Man har sju sekunder på sig att göra ett första intryck vid ett möte. Jag har fått mitt första intryck av denna människa som jag aldrig har träffat. När jag väl träffar henne, har jag min uppfattning klar. Tyvärr är det så vi fungerar. Att nonchalera andras tid kan stå en dyrt i framtiden.

Man ödslar inte någon annans tid i onödan. Som du behandlar andra så blir du också behandlad tillbaka.

Lämna ett svar