Du bestämmer hur din berättelse ska se ut

Ingen annan kan bestämma hur din berättelse ska se ut. Visst har du dna och gener från dina föräldrar, men det säger inte att du behöver ärva de sjukdomar dom haft. Du kan själv skriva om ditt liv. Det behöver inte bli en fortsättning, av dina föräldrars eller andra anhörigas. Du kan bryta kedjan av det som tycks vara din släkts förbannelse.

Det viktigaste du ska börja med är att se framåt och tänka dig hur du vill ha din framtid. Vad vill du göra och vad vill du uppnå? Dröm dig till dina mål. Se hur ditt liv ska bli och du börjar agera så att det blir så. Livet är inte förutbestämmt. Du är den som bestämmer hur det ska bli. Ser du dig själv som en udda person som andra ser ner på, så blir det så.

Om du istället tänker att, du visst är speciell men på ett positivt sätt. Så kommer andra att uppfatta dig så. Vad du än har att börja med, så finns det inget som säger att du måste stanna där. Bli vad du tänker att du är. Även om du känner att det inte fungerar att bli läkare, då du inte kan eller orkar att gå den utbildning som behövs. Så kan du läka människor på andra sätt. Vill du det så kommer du att kunna göra det.

Det viktigaste är att du tror på dig själv, för då gör andra det också. Var sann mot dig själv och låt inte andra människor begränsa dig.

Lämna ett svar