Det har snöat mycket idag

Men på Nya Zeeland, har de haft ett jordskalv som ödelagt mångas liv. Jag vet vad ett jordskalv är då jag för två år sedan stod i duschen, när vi hade ett här nere i södra Sverige. Jag har aldrig förr eller senare hört ett liknande ljud. Det lät som ett stort skrap, med ett dån efteråt. jag trodde att ett flygplan störtat i närheten. Min man att det var en lastbil som körde in i huset.

Alla grannar rusade ut på gatan och undrade vad det var. En del som sov ramlade ur sängen. Så hur har det inte varit på Nya Zeeland för någon dag sedan? Arbetskamrater som försvann i rasmassorna och man inte kunde nå nära och kära. Förbindelser avskurna och man lever i förtvivlad ovisshet.

Vårt lilla jordskalv här var ju som en fis i rymden jämfört med detta. Man berörs av det men hur mycket och hur länge? När glömmer man och slutar tänka på dom som drabbats?

Det sker helt ofattbara saker, runt om i världen hela tiden. Vi som lever i ett lugnt land får inte glömma eller sluta bry oss.

Lämna ett svar