Välja att avsiktligt inte delta i strider

Varför ska man välja att inte gå in i en strid? Jo, därför att i de flesta striderna som någon annan startar, så dikteras förutsättningarna av din motståndare.

Bara för att någon söker strid och längtar efter att skapa ett drama som får honom att känna sig som en ädel räddare eller ett offer, så betyder inte det att du måste spela med. Det är ju så att dina närmaste är expreter på att trycka på alla dina knappar. Dom vet hur dom ska driva dig till vansinne och få igång ilskna sammandrabbningar på bara några sekunder.

Så om du väljer att gå in i ett gräl, se det som att du gör det på lek och käbblar för att du tycker att det är roligt. Inte för att besegra din motståndare eller för att få rätt.

Man ska aldrig gå in i någon strid som någon annan försökt att starta. I samma sekund som du tar strid har du redab förlorat. Det slutar bara i att ingenting är löst och du går därifrån frustrerad.

Går du in i en strid ska du först fråga dig, vill du hålla fast vid din ståndpunkt eller vill du lösa problemet? Du vinner mer på att försöka hitta en gemensam nämnare med din motståndare och på så sätt vinna.

Säg till den som söker strid:”Det här låter som en inbjudan till mig att försvara mig.” Så undviker du gräl.

Lämna ett svar