Har du avsagt dig vänskap?

Jag har avsagt mig vänskap vid några tillfällen. När vänskapen visat sig vara falsk, har jag klippt av banden. Det har varit jobbigt men efteråt har jag känt en enorm lättnad. Mitt i det hela har jag inte förstått varför jag mått dåligt. Man tror ju inte att ens vänner vill något illa, utan man slätar över varje gång något uppdagats.

När någon suger ut kraften och glädjen, måste man tyvärr klippa banden. Annars går man själv under. Det finns människor som är energitjuvar, och det kan bero på att dom inte själva orkar med sitt liv. Dom mår så dåligt att dom inte själva förstår det.

Jag har alltid tänkt att, kanske ska jag återuppta kontakten i framtiden när jag orkar det. Men det har inte hänt. Lättnaden att vara fri från människan har varit för stor. Man går vidare i sitt liv och nya vänner, får en att inse hur dålig relationen varit. Då stänger man dörren till det som varit. Detta kanske låter hårt, men jag tror att alla varit med om någon som skadat. Kanske har det inte varit med vilje, men när personen inte förstått det så är det nästan värre. Den som avsiktligt vill skada någon, vet antagligen att vänskapen kommer att ta slut. Då är det inte lika svårt att avsluta det hela.

Det som är svårt är när någon inte förstår varför man vill avsluta en relation. Förhoppningsvis kan det hjälpa den personen att växa och förändra sitt sätt. Eller så går den människan vidare och skadar fler. Men man kan ju inte sätta upp varningsskyltar på folk.

Lämna ett svar