Ska man alltid nöja sig

Det frågar jag mig. Svara på det gör jag också. Nej, varför ska man luta sig tillbaka och tänka att bättre än såhär får jag det inte? Allt kan bli bättre och det beror på vad du vill ha. Hur mycket energi vill du lägga på det materiella, och hur mycket på det emotionella? Det är upp till var och en att avgöra. Det viktigaste att du är nöjd och tillfreds där du är.

Att avundsjukt titta på andra, och känna sig förfördelad ger inget bra liv. Se till dig själv istället och fundera om allt är ok. Alla vill inte ha en massa prylar eller vara omåttligt populära. Den som skryter om sånt, saknar oftast en hel del av det. Man vill att andra ska vara avundsjuka och tänka att personen i fråga är avundsvärd. Istället är det så att den som är nöjd med sitt liv inte skryter om det.

Så var och en borde fråga sig, vad som gör en lycklig och vad man vill få ut av sitt liv. Är man inte nöjd så ska man fundera på vad som fattas och hur man kan nå dit. Snegla inte på andra och gräv ner dig i självömkan. Det kan ju vara så att andra är avundsjuka på dig och ditt liv. Har du tänkt på det? Om inte så börja göra det. Du kanske har ett liv som är avundsvärt ur många synpunkter. Vi är alla olika och vill olika saker med våra liv.

Lämna ett svar