Bakom fasaden

Ett hus där fasaden ser skabbig ut eller vi inte tycker om det, på ett eller annat sätt, går vi inte in i. Om inte någon insisterar på att vi ska gå in, vänder vi på klacken. Ett hus som tilltalar oss tvekar vi inte ett ögonblick att gå in i. Men ett icke tilltalande hus kan vara helt underbart inuti och ett hus med fin fasad kan vara anskrämligt inuti.

Samma gäller människor vi möter. Vi tittar på utsidan och på 3 sekunder, har vi bestämt oss för om vi ska tycka om människan eller inte. Vi dömer en människa och allt annat också, levande som döda ting efter utsidan. Vi vågar inte gå utanför våra ramar för hur vi vill att något eller någon ska vara. Därför går vi miste om många trevliga ögonblick och människor.

En vacker fasad kan ha en riktigt rutten insida och vi förstår oftast inte varför. Hur kan något som är så fint bli så inuti? Därför vill jag propagera för att ingen eller inget ska bli förkastat innan vi provat insidan. Ta en titta i huset, tilltala människan eller prova bilen innan du ratar den. Ta dig den tiden.

1 svar på ”Bakom fasaden

  1. I leave} a comment|drop a comment|comment} each time I like a article on a site|site|website} or I have something to add to the conversation. It is triggered by the sincerness displayed in the article I read. And after this article . I was actually moved|was actually excited} enough to drop}|post} a {thought|{comment|commenta response}} 😉 I do have a few questions|a couple of questions|2 questions} for you if you don’t mind|if it’s okay}. Could it be simply me or look as if like} a few of the comments appear like left by brain dead people? 😛 And, if you are writing at additional social sites, I’d like to keep up with you fresh you have to post}. Could you make a list all of all your community sites like your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?|

Lämna ett svar