Jag såg vårblommor idag

Så då måste ju våren vara på väg. Äntligen säger jag. Hur grått och tråkigt vädret än är så livar dessa vintergäck och snödroppar upp min dag. Så vad gjorde det att vinden blåste kallt och det bara var +-0 ute då. Några gäss hördes flyga över himlen i morse. Det var mörkt men deras läten kan man inte missta sig på.

Nu går det framåt och jag ska titta efter tecken varje dag på att våren är på gång. För är det inte spännande med vår? Man känner att det är nu det händer, det nya som innebär förändring. Man skalar av sig gamla lager och visar en ny sida av sig själv. Byter kanske frisyr eller klädstil. Något nytt för man alltid in i sitt liv då våren kommer.

Ljuset kommer också tillbaka och det är ju något som vi har längtat efter. Snart är det ljust på morgonen när man ska till jobbet. Vi piggnar till och dagarna känns mycket längre. Tänk, vad mysigt när man kan dricka sin första kopp kaffe utomhus. Vilken härlig tid vi har framför oss. Ta vara på den. Även om din situation ser mörk ut just nu så är en sak säker, det blir bättre.

Lämna ett svar