Ännu ett jorskalv utenför Japan inatt

Ett kraftigt jorskalv har uppmätts ute till havs utanför Japan. Ingen tsunamivarning utfärdades, men jag undrar vad som händer med jorskorpan. Det sades efter det stora jorskalvet för drygt en månad sedan, att det skulle komma flera skalv uner lång tid. Att de skulle vara så kraftiga hade man kanske inte räknat med. Japan som sakta men säkert håller på att bygga upp allt som raserat, och sörjer alla de som dött eller försvunnit. Många vittnar om att det skakar varje dag och detta måste vara nervpåfrestande, även om man är van vid att det gör det.

Igår anordnades en gala i Stockholm där pengarna går till Japan, ingen entreavgift togs men Röda korsets bössor stod uppställda så alla kunde ge ett bidrag. Jag tycker det är bra att artister tar dessa initiativ eftersom de ofta kan få in en del pengar. Som jag skrivit många gånger här, får vi inte glömma de som drabbats för nya nyheter. Alla journalister har väl åkte hem och riktar in sig på mer heta nyheter. Därför är det så lätt att glömma de som drabbas av jordskalv eller krig.

För att det lugnat ner sig betyder inte att människorna har det bra. Det tar lång tid att bygga upp länderna och att läka såren som finns inuti människorna.

Lämna ett svar