Utrikesministern arbetar vidare

Idag är Carl Bildt i Luxemburg för möten med andra utrikesministrar inom EU. En mycket opraktisk stad för att ha möten i enligt honom själv. Samma anser han om Strasbourg, som bara kostar mer pengar än vad som är nödvändigt. Misstänker att det är alla dyra byggnader han syftar till. Han ska sedan vidare till Doha, Quatar för möte och slutligen Berlin. Libyen och situationen där är i fokus, och Bildt tror inte att vidare insatser med vapen är fruktsamma. Allrahelst då USA dragit sig tillbaka. Han tror att en politisk lösning borde ge mer och sätter sina förhoppningar till bl a afrikanska unionen. Att de kan övertyga Khadaffi om att han och hans familj inte kan fortsätta som ledare i Libyen.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/04/11/med-libyen-i-centrum/

Lämna ett svar