Har du ett skitjobb?

Karin Wanngård socialdemokraternas nya partisekreterare och kandidat till att bli oppositionsborgarråd för socialdemokraterna i Stockholm, uttalade sig i aftonbladet. Där menade hon att vi inte ska slussa ut ungdomar till skitjobb. Vilka är nu skitjobben? Lokalvårdare, tidningsbud, diskare, sjukvårdsbiträde eller något annat?

Jag frågar mig om det inte är bättre att ha ett arbete, om då med låg lön än att gå arbetslös? Tror att alla vill ha in en fot i arbetsmarknaden och hellre tar dett sk “skitjobb” istället för att vara arbetslös. Vem vet vad det kan leda till längre fram? Kanske till det drömjobb man vill ha i framtiden. Tycker det är nedsättande att beskriva arbeten på detta sätt. Sen funderar jag också på vilka hon tycker ska ha dessa skitjobb, för de måste också göras.

Istället för att tala nedsättande om vissa arbeten borde hon arbeta för att höja statusen på dem. Ge dem den betydelse de faktiskt har i vårt samhälle. Det behövs faktiskt lokalvårdare och tidningsbud. Nej, Karin du får nog tänka om när det gäller arbetsmarknadspolitiken och förnya sitt tänk när det gäller statusen på jobb.

Lämna ett svar