Fortsättning semestern 2005

Under resan söderut letade jag på kartan, för att se var vi kunde sova första natten. Jag såg ut fyra olika campingar som tycktes passa bra, alla låg runt Hannover som verkade rimligt avståndsmässigt.

Ju närmare hamburg kom tätnade trafiken och vägarbeten hopade sig. Ibland verkade det som att vi stod stilla flera timmar när det kanske var tio minuter. Man hann se mycket av stadens utkanter, fast pojkarna hade bara ögon för filmen i dvdn.

Efter många “umleitungen” var vi äntligen förbi miljonstaden. Det tog säkert någon timme längre än vanligtvis, då trafiken var tät och många semesterfirare var i farten. Vi kunde inte upptäcka särskilt många svenskregistrerade bilar.  Farten blev högre när vi susade vidare på den trefiliga autobahn söderut. Pojkarna hade ätit och druckit en hel del, så det var dags att hitta ett rastställe. Därför svängde vi vid första bästa så det inte skulle ske någon olycka. Hundarna var också glada att få sträcka på benen och bli rastade. Lite mat för oss vuxna och mer dricka så vi hade under resan.

Då pojkarna ville att vi skulle köra så långt söderut som möjligt, skippade vi campingarna runt Hannover och fortsatte en längre bit. De ville ner till Italien så fort det gick. Men när de sade att vi kunde åka hela natten protesterade vi och jag letade fram en camping vid sidan av kasselbackarna.

En liten avstickare från autobahn och så var vi framme vid campingen, som låg på en kulle.

Vi blev anvisade en fin plats nära ett fält där vi kunde rasta hundarna. En träddunge och på andra sidan hade vi en jättefin utsikt mot autobahn och det vackra landskapet. Nu var det sen eftermiddag och vi tog fram grillen för att snabbt laga middag. Det mörknade rätt snart och vädret var grått så vi satte oss inne i husvagnen. Hundarna somnade genast och pojkarna tog fram x-boxen för att spela en stund. Rätt snart kände vi att det var dags att lägga oss och sova. Vi hade kommit ungefär halvvägs genom Tyskland och hade många mil att köra nästa dag. Jag tror att allihop somnade så fort vi lagt huvudet på kudden. Jag fick sällskap av vår största hund som lade sig bredvid mig på långbädden. Tur man kan ligga still för det var inte många centimeter jag hade till mitt förfogande. Men jag var trött och sov gott.

Fortsättning följer….

Lämna ett svar