Fortsättning semester 2005

Vi var äntligen på väg hemåt, om än med ett olagligt ekipage. Passaten fick egentligen inte dra vår husvagn, men vi hade inget val. Planerna på att stanna i Österrike en natt hade vi skrinlagt, för nu gällde det att ta sig hem. Så vi åkte med vårt bräckliga ekipage på autobahn upp mot Tyskland, nästan utan stopp på vägen. Ett kort var vi tvungna att ta då rastning av hundar och pojkar behövdes. När det började bli sen eftermiddag, var min uppgift att leta efter en camping för natten. Jag hittade en som verkade ligga ett par kilometer vid sidan av autobahn. När vi kört ett stycke på den vägen såg vi en skylt.

 Vi hade hamnat på en riktig turstväg och den var verkligen vacker, med lummiga träd vid sidan och små pittoreska hus. Men klockan tickade och alla var rätt trötta. Så vi kunde inte riktigt njuta av färden. Vid en liten by låg campingen och nu var klockan 18.00 så det gällde att få en plats och förbereda husvagnen så vi kunde äta.

Den låg verkligen vackert vid en egen liten sjö. Affären som var i närheten var stängd, men när innehavaren hörde vår historia så öppnade han den och vi kunde handla middagsmat. Folk tittade lite underligt på oss och först förstod vi inte varför , men några svenskar som bodde på campingen kom fram till oss. De frågade om varför vi hade en tysregistrerad bil men en svenskregistrerad husvagn. Då förstod vi varför folk tittade så. Svenskarna åkte på semester på denna vackra väg och rekommenderade oss att åka den något annat år. De var jätteglada att träffa på svenskar för under de tre veckor de rest, hade de inte mött en enda svensk.

Efter maten tog vi en promenad i omgivningarna och det var verkligen vackert. Ett slott skulle ligga en bit bort, men vi var alltför trötta för att orka gå dit. Men vi bestämde att en semester skulle vi tillbringa efter denna väg, fast utan ungdomar som inte alls uppskattade gamla slott.

Denna karta kan man hitta på internet och även ställen att campa eller ställplatser. Vägen är mycket vacker, vilket jag passade på att beundra dagen efter när vi åkte i dagsljuset.

Men mörkret föll och vi skyndade att ta en välbehövlig dusch, då vi inte kunnat göra det på några dagar. Den natten sov jag verkligen bra, för att vara nyduschad och på väg hem kändes så skönt.

1 svar på ”Fortsättning semester 2005

Lämna ett svar