Utrikesministern är nöjd med överenskommelsen

Carl Bildt är nöjd att överenskommelsen är så bred och att Sverige nu kan bidra med jas-planen för spaningsuppdrag. Vilket är det Nato just nu behöver mer än att endast bevaka flygförbudszonen. Att man sedan erbjuder trupper för andra militära ändamål, är något som FN eller Nato inte begärt, men som Bildt vet är en bristvara. Alltså något som finns på listan över bristande resurser. Så kanske kommer Sverige att skicka soldater ned till Libyen.

Idag har Tolgfors fått detta med sig till EU, och kan lägga fram denna uppgörelse. I morgon kommer allt att beslutas i riksdagen och Bildt förmodar att det kommer gå igenom eftersom majoritetspartierna var med om uppgörelsen.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/06/08/stark-overenskommelse-om-libyen/

Lämna ett svar