Lyssnat lite på partiledardebatten

Det jag slås av är att socialdemokraterna och Juholt pratar om att det gamla Sverige ska komma tillbaka. Har de inte förstått att det aldrig kommer att ske, då både Sverige och världen förändras hela tiden. Vem vill ha tillbaka bidragslandet som gjorde folk passiva och beroende? Visst ska det finnas vissa bidrag men inte i den mängd som när sossarna regerade. Tyvärr så fortsätter socialdemokraterna att rida på Erlander och Palme som var deras stora ledare. Men skulle någon av dem klara av att leda Sverige idag? Tror inte det.

Jag hade sett att det vore bättre om Juholt kommit med nya fräscha idéer istället för att vilja vrida tillbaka klockan. Det är klart att alla har något att klaga på i dagens Sverige, det hade vi förr också. Ingen kan bli helt nöjd och det ska vi inte vara heller, för skulle vi vara det kan det inte bli förändringar. Tyvärr så tror många att det ska gå fort att förändra, men precis som i ett stort företag tar det lång tid innan förändringar märks.

Sedan kan man undra hur det kommer sig att flera av de länder som styrs av socialdemokratiska regeringar nu är nära bankrutt. Jag ser det som att en sådan ekonomisk politik inte fungerar, så kommer Sverige också att gå åt samma håll med en sosseregering? Höga skatter och en massa bidrag för att finansiera dem. Jag har själv upplevt att som ensamstående utan barn inte ha råd att åka på semester eller köpa kläder, trots att jag haft heltidsarbete. Blev inte mycket kvar i plånboken när man får betala höga skatter. Bekanta med bidrag har åkt till Mallorca och köpt både det ena och det andra, samt haft en hel del ledighet, då de inte behövt arbeta. Det kändes fruktansvärt orättvist.

Jag är besviken på Juholts socialdemokrati. Hade förväntat mig en förnyelse och något nytt fräscht efter flera år av gammalt skräp.

Lämna ett svar