Fortsättning sista husvagnssemestern

Efter några dagar till på Tofta camping, började både jag och mannen bli less. Så vi tog med hundarna och åkte runt lite på den södra delen av ön. Ungdomarna ville inte åka med utan var mest på stranden. Men vädret hade blivit lite sämre så de tillbringade en del tid inne i husvagnen, med att spela olika spel och se på film.

Vi såg en hel del väderkvarnar och åkte lite inåt landet för att se en del av naturen och lite annat än bara kusten. Det var skönt med omväxling och vi åkte utan någon speciell plan. Så här efteråt tycker vi att det kanske hade varit roligare om vi kollat upp sevärdigheter, för säkert missade vi en massa. Men naturen är ju speciell så vi upplevde den i allafall.

Vi stannade och gick en lång promenad med hundarna och det var skönt att röra på sig. Jag tycker inte om ormar och lite rädd var jag för att vi skulle stöta på någon sådan. Vid Tofta hade vi sett några stycken och att få någon av hundarna ormbiten var min mardröm. Vi hade tur och slapp se någon den dagen.

Flera roliga träd såg vi också och längst ned på Gotland finns fler raukar. Hoburgsgubben som finns på otaliga vykort står där. Fast jag tror att jag trodde fel sten var gubben. Den som skulle vara den kända tyckte inte jag såg ut som en gubbe.

De sista dagarna på Gotland blev lite trista då det började regna. Men det var inte ihållande hela tiden så korta svängar kunde vi vara utomhus. Men ungdomarna började tycka att det var tråkigt då deras nyvunna vänner åkte hem. Så det blev mest husvagnssittande för deras del vilket var påfrestande för oss.

Så kom dagen för vår avresa från ön och solen visade sig. Vi packade i ordning så fort vi kunde och åkte in till Visby. Där ställde vi ekipaget i hamnen och gick runt ett tag i staden. Denna gång skulle vi åka på dagtid med färjan. En vecka hade vi kvar av semestern och tänkte tillbringa på en camping vi varit tidigare. Den ligger norr om Kalmar och då hade vi inte alltför långt att köra när vi kom till fastlandet.

Fortsättning följer………..

Kommentera