Ryssland lägger in sitt veto i FN

Rysslands president kommer inte att stödja en resolution mot Syrien. Man överväger att lägga in veto om någon sådan kommer att föreslås. Menar att det endast blir en papperslapp för att stödja onödigt våld.

Då undrar i allafall jag vad presidenten tycker att det pågår i Syrien just nu. Om inte det är meningslöst våld så förstår inte jag vad han menar. Demonstranter mot regimen dödas av militären. Kvinnor våldtas och unga män mördas. Världen måste reagera och jag ifrågasätter om det inte är av ekonomiska skäl som Ryssland tänker lägga ett veto. Vill man värna om sina intressen och struntar i hur foket lider?

Jag tror inte att presindet Medeved är riktigt ärlig nu. Tycker att övriga länder ska be honoom lägga korten på bordet om varför han tänker motarbeta en resolution. Fn ska värna om folket och man kanske ska omarbeta detta med veto eftersom det inte verkar fungera.

Lämna ett svar