Utrikesministern i Luxemburg

Carl Bildt befinner sig i Luxemburg för diskussioner angående mellerstaöstern och nordafrika. Gårdagskvällens middag innebar stora djupdykningar i den problematiken. Många anser att det tal Israels premiärminister häll i Washington innebar många problem. Man tror inte på en lösning så länge den regeringen sitter kvar.

Catherine Ashton kommer idag tillbaka från sina samtal i området och man hoppas på att hennes rapport ska kunna ge mer vägledning om hur man ska agera vidare.

Ett stort bekymmer just nu är situationen i Syrien och hur man ska kunna få fler länder i säkerhetsrådet att rösta för en resolution. Nu är det nio länder av femton som röstar för, men det behövs ett par till. EU sätter hopp till Turkiet som blir mer och mer bekymrat. Men EU kommer att fortsätta sitt arbete för att få igång en fredsprocess i Libyen och området därnere.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/06/20/mellersta-ostern-i-centrum/

Lämna ett svar