Fortsättning första husbilssemestern

Eftersom det inte var en så mysig ställplats, åkte vi vidare när vi ätit frukost. Husbilen med hjärtat stod kvar i korsningen och en personbil stod parkerad bredvid, så affärerna var tydligen i full gång. Jag satt och tittade i boken på ställplatser. De flesta jag hittade var inne i centrum i städerna, vilket är trevligt om man vill handla eller gå runt och titta. Vi ville ha någonstans där hundarna kunde rastas och vi sitta och koppla av.

Jag hittade några ställen, som vi tittade på när vi stannade för lunch. Den vi fastnade för var Siegen som såg bra ut på den lilla bild vi hade.

Det fanns fler att välja på där och någon skulle vi väl kunna hitta. Jag rekommenderar gps i Tyskland för att hitta ställplatserna då de inte är så bra utmärkta med skyltar. En del är det men inte alla. Jag kunde inte tro att staden skulle vara så stor och blev ganska förvånad.

Detta gjorde att vi åkte runt och letade en stund innan vi hittade en ställplats. Inte den vi hade tänkt oss men då vi inte hittade den så blev det en annan. Inte mycket gräs för hundarna men den hade promenadstråk så vi kunde rasta dem. Vi bredde ut lite underlag och det blev rätt bra ändå.

Det var en stor ställplats och många husbilar stod där redan då vi anlände. Man kunde både tömma och fylla alla tankar vilket kändes bra. Eftersom vi var nybörjare i husbilslivet kändes det tryggt att stå bland fler bilar. Vädret kunde vi inte klaga på, för det var verkligen soligt och varmt. Alltså drog vi ut markisen för att vi skulle få lite skugga. En affär låg inom gångavstånd så vi handlade lite till middagen. El fanns också om man ville ha, men vi struntade i det och använde gasen. Det går lika bra om inte bättre.

Eventuellt tänkte vi stanna en dag till här, då vi hade rest hela tiden. Ibland behöver man stanna upp och vila. Hundarna behöver få ligga ute och titta/sova någon dag.

Fortsättning följer……

Lämna ett svar