Fortsättningen på semesterberättelse från 14/7

Idag ska jag fortsätta på det semesterminne jag började på igår.

Vi var alltså mitt i skogen några kilometer eller mil från Vansbro. Hur långt vi hade kvar visste vi inte alls och dålig kontakt med mobilen. Men vi fick tag i vår landroververkstad hemma och de sade att det fanns en verkstad i Borlänge! Bara att försöka få tag i en bärgare då. Det var varmt och jobbigt att sitta där i diket och vänta. Efter några timmar, hur många kommer jag inte ihåg, men det kändes som en evighet. Så kom bärgaren. I med hundar och mig själv i bilen som hissades upp på flaket. Sedan började en fruktansvärd åktur med oss däruppe i bilen och husvagnen krokad bakom bärgaren. Jag ska säga att han körde som en biltjuv.

Bara skog överallt tills vi nådde in i Vansbro. Jag ringde min syster och talade om hur allt var. Sedan parkerade jag mig i trädgården vid mina föräldrars förra hus, där min systers son nu bor. Han var inte hemma så jag kunde inte gå in. Mannen följde med bärgaren och vår bil till Borlänge, där vi skulle få en lånebil. Han hade med sig plånboken, mobilen och inte mycket mer.

Det var som sagt varmt och jag hade tagit ut en flaska vatten ur husvagnen som stod en bit bort. Min väntan blev flera timmar lång och eftersom batteriet inte var på topp i mobilen kunde mannen inte ringa mig heller. Det var lite av en kamp mot klockan då verkstaden stängde vid fem och de måste hinna dit innan dess. De hann fick jag senare veta, men lämnade ut fel nyckel som inte passade till den bil de sagt han skulle ha. Men han fick fatt i en städerska som kände en som jobbade där och den personen kom och öppnade så den riktiga nyckeln kom i min mans ägo. Sedan var det bara 8 mil att köra upp till mig och husvagnen.

Jag hade fått komma in i huset då sonen kom så jag kunde gå på toaletten och fylla på vatten. Men klockan var nog sju på kvällen när mannen äntligen anlände. Vi var vrålhungriga och köpte sallad i en affär. Min pappa stuvades in och nu måste vi ned till Västervik, där vi bokat plats. Nästa dag skulle nämligen min pappa skjutsas hem och sonen hämtas i Malmö.

Vi kom fram sent på natten och fick ställa oss vid quickstopp utanför campingen. Resan ned gick utan missöden som tur var. Nu skulle mannen sova några timmar innan han skulle köra igen.

Vi vaknade tidigt och mannen rusade in till receptionen för att skaffa plats åt mig och husvagnen som skulle stanna kvar i Västervik. Han lyckades och vi körde in och körde sedan iväg söderut.

Det hände mer denna semester så jag fortsätter berätta i morgon……

Lämna ett svar