Utrikesministerns inlägg om mötet i Istanbul

Carl Bildt gör ett inlägg angående det internationella mötet i Istnabul angående Libyens framtid. Man räknar med att gå in i en ny fas där det ska läggas fokus på demokratiseringen av landet. Jag ser att många upprörda kommentarer kommit på hans inlägg, som i stort sett anklagar västvärlden för att vilja komma åt Libyens olja.

Det är väl självklart att väst vill köpa olja av Libyen, som har gott om det. Att ha en galning som Khaddafi som styrande över oljan är vansinnigt. Så visst vill både arabvärlden och väst ha bort honom från makten. Men de länder som fått köpa oljan billigt är ju mot Nato:s agerande, som Ryssland och Kina. De kommer inte att gynnas på samma sätt då en ny regering styr landet. De har inget mot diktatur eftersom de själva utövar ett liknande styre.

Jag anser att det är bra att landet får ett nytt styre och slipper leva under terrorhot. Måhända kan en del av inkomsterna från oljan komma befolkningen tillgodo. De kommentarer som finns på Bildt inlägg är vänsterinriktade och vissa verkar bara vilja komma åt honom. Omoget och löjligt.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/07/15/om-libyen-i-istanbul/

 

Lämna ett svar