Utrikesministern summerar mötet i Bryssel

Det verkar som att Bildt är nöjd med det man om fram till angående Mellanöstern, men mindre nöjd med säkerhetspolitiken de diskuterade. Catherine Ashton har fått fortsatt mandat att föra EU:s talan i mellanöstern frågan.

Palestinas representant åker just nu runt och samtalar med olika länder. Då är det bra att EU enats om sin hållning och visar en sammanhållen sida utåt. Men det måste vara ett enormt arbete att få alla tycka likadant. Ja, likadant tycker väl inte alla men att de är eniga om samma linje är klart.

I frågan om säkerhetspolitiken är England inte överens med de andra länderna inom EU hur man ska arbeta. Så nu är det 26 länder som får föra frågan utan England. Visst är det tråkigt, men de har en hel del att ta hand om på hemmaplan och kanske inte orkar engagera sig som de borde. Premiärminister Cameron är ju i blåsvädret också på grund av tidningsskandalen.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/07/19/tillbaka-fran-bryssel/

 

 

Lämna ett svar