Utrikesministern med anledning av tillfångatagandet av Hadzic

I sin blogg ger Bildt en förklaring på varför detta tillfångatagandet har stor betydelse idag. Man behöver få ett slags slut på det som var under balkankriget och gå vidare. De stater som nu har bildats bör inkorporeras med EU för att kunna växa sig starka ekonomiskt och politiskt.

Visst blir åtminstone jag lite skeptisk när man nu ser hur det är med Grekland, Portugal och Irland. Det verkar som att de fejkat en ekonomi som inte existerar i verkligheten och nu kommer sanningen fram. Men att för deras felräkningar ska vi inte vägra att ta mot andra länder. Men jag tycker att man bör vara mer noggrann när man kontrollerar ekonomin.

Vi bör hjälpa varandra i Europa och bli starka, annars har vi inte en chans mot ekonomier som t.ex. Kina.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/07/20/efter-tjugo-ar/

 

Lämna ett svar