Utrikesministern angående Grekland

Bildt resonerar precis som jag när det gäller euron och Greklands ekonomi. EU borde ha kontrollerat de länder bättre som ville gå med i valutaunionen. Det har ju visat sig att de ljugit om den och då går det som för Grekland just nu. Han anser också att de har sig själva att skylla och det tycker nog jag också. Men att alla länder inom EU måste ställa upp för varandra när det krisar. Det hade inte heller varit bättre om alla länder haft sin egen ekonomi som hoppat upp och ned.

EU är en gemenskap och då ska man agera som en sådan också. Inkompetenta politiker finns det gott om runt om i världen och som faller undan för påtryckningar från banker och affärsintressen. Så det gäller att partierna omger sig med kunnigt folk.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/07/21/att-hjalpa-grekland/

 

Lämna ett svar