Utrikesministern i inlägg angående Kosovo och Somalien

Som alla nog vet pågår det en enorm svältkatastrof på afrikas horn och i Somalien. Tusentals flyktingar kommer varje dag till Kongo och Somalien där de kan få lite hjälp. Men Al-shabab-rörelesen har stoppat alla hjälporganisationer från att komma in så folk dör på grund av det. De får inte den hjälp de så väl behöver. Sverige har gett ytterligare 40 milj kronor men man undrar om flyktingarna får något av detta. Vi kan väl inte bara skicka pengar som inte går till de behövande. Det är ju som att sponsra ett inbördeskrig.

Det har uppstått värre spänningar mellen Kosovo och Serbien som har till grund i handeln. Serbein har ju inte erkänt Kosovo som stat och nu måste Eu in och försöka medla. Läget är minst sagt spänt just nu.

 

http://carlbildt.wordpress.com/2011/07/26/somalia-och-kosovo/

 

Lämna ett svar