Dag 6 semester 2011

Idag vaknade vi vid åtta och tog det lugnt. Jag försökte göra ett inlägg på den internettid jag köpte vid campingen som låg bredvid ställplatsen, men hann inte innan tiden var slut. Så vi körde iväg istället.

Nu står vi vid MC Donalds i Le Treport där vi också har tankat och köpt bröd. Mannen rastar hundarna och jag sitter här och gör ett inlägg. Vi har inte fått något telefonsamtal från damen på telenor ännu så vi vill inte använda det internet vi köpt. Har inte lust att betala flera tusen för något vi ville undvika.

Ställplatsen vi var på inatt var trevlig och vi har +26 och sol ute just nu. Är på väg söderut till en plats som heter Saint-Valour-en-Coux, som ligger några mil nedanför Dieppe. Vi har ungefär 10 mil att köra så det blir lite sightseeing på vägen. Vi har valt ej motorvägar så det blir kustvägen ned, vilket är lite trevligare. Ställplatsen dit vi ska verkar också fin, så jag hoppas det stämmer.

Hoppas man kan köpa internettid där också. Det blir lite mer sporadiskt när man inte vet om vi kan använda pinnen eller ej.

Där vi stod inatt var en fransk husbil med två hundar och en fågelbur. Först kunde vi inte se vad det var för fågel i den men sedan såg vi att det var en skata. Lite underligt att ha en sådan fågel i bur med sig. Jag har förövrigt inte sett en enda skata i Frankrike.

Denna kust från Calais ned till Dieppe var tidigare mycket populär bland parisarna då den ligger nära. Det finns rätt många casinon och teatrar. På ett ställe såg vi att de spelade Les Miserables. En cirkus har vi också åkt förbi med betande kameler och elefanter i en hage. Såg lite udda ut. En del mindra slott har vi också åkt förbi. Tror det finns en del rika familjer som har sitt sommarresidens vid atlantkusten. Vattnet är inte alls lika varmt som vid medelhavet så man får inte vara någon badkruka.

Nu är det dags för en baguette och ett glas öl innan vi åker vidare. Hoppas jag kan komma in på internet senare också.

Lämna ett svar