Utrikesministern förklarar mer

Carl Bildt förklarar mer om vad konflikten i Kosovo beror på. Tydligen har Kosovo skickat militär till norra delen av landet för att förhindra att serbiska varor kommer in till den serbiska befolkningen som bor där. Bråket mynnar sig i tullstämplar och att Serbien kräver att FN:s stämpel ska finnas på varor som kommer från Kosovo. Verkar i mina ögon som hur löjligt som helst. Men av erfarenhet vet jag att de något av stämpel-galna där nere.

Större problem finns det på afrikas horn där man tydligen lyckats flyga in förnödenheter i Mogadishu. Tidigare har man försökt ta in det med båt men det tar ju längre tid. Röda korset har tydligen fått komma in i landet och det gör att de svältande kan få hjälp. Jag hoppas verkligen att de ska få in fler plan som även kan föra med sig andra hjälporganisationer. Att gerillan som tagit över landet stoppar hjälpen att komma in är fruktansvärt.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/07/27/fortsattning-somalia-och-kosovo/

Lämna ett svar