Utrikesministern uttrycker sin oro

I de senaste inläggen skriver Bildt om den oro han känner för situationen i Kosovo och de stridigheter som var igår i norra delen. EU försöker medla och det med hjälp av Nato. Det sammarbetet har tydligen också blivit bättre sedan igår och det låter betryggande, för kan inte de två enas om hur man ska agera så lär det gå åt pipan med alltihop. Kosovo har an del krav på EU och nu då de inte visar någon öppenhet mot oss så kommer de inte få igenom sina krav. Så situationen är lätt krisartad.

Höjs inte lånetaket i USA så vete gudarna vad som kommer att hända. Det verkar vara lite av en prestigesak just nu. Med valupptakt så försöker man med all säkerhet att förhindra Obama från att bli omvald. Republikanerna vill ha sin kandidat på presidentposten och jag tror att det är det som sätter många käppar i hjulet.

Nu har Sverige gett ytterligare 200 milj kronor till Afrikas horn och jag hoppas att fler länder kan göra detsamma. Vi kan inte se på när folk dör och dess styrande inte låter dem få hjälp.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/07/29/oro-for-usa/

Lämna ett svar