Även utrikesministern har landat i vardagen

Efter minneshögtiden i Berlin är det dags att planera för vardagen. Många problem har förvärrats och kommit till under sommaren och det måste tas itu med ordentligt nu. Svältkatastrofen vid Afrikas horn är akut och man kan inte bara ösa in pengar som inte kommer till de behövande.

Ekonomin i Europa är inte på något sätt ordnad och mycket behövs för att få ordning på den. Min tanke är att folk måste engagera sig mer i vilka vi skickar till europaparlamentet i framtiden. Det ska inte vara en bekväm plats att tjäna pengar på efter att ha varit trogen sitt parti. De som arbetar där måste vara starka politiker som kan göra sin röst hörd och övertyga andra länder om att växla kurs innan det går åt pipan.

Men frågan är hur vi ska få människor att bli mer intresserade av politik och hur det går för Europa.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/08/14/tillbaka-i-stockholm-2/

2 svar på ”Även utrikesministern har landat i vardagen

    • Helt säker på att pengarna kommer till de behövande kan man aldrig vara då landets styrande vägrar att släppa in hjälporganisationer.
      Jag hoppas på att Sveriges regering har ordentlig kontroll över vart pengarna går. I mitt huvud finns skandalen med de styrande i
      Röda korset som använde pengarna till sina egna bonusar. Därför är jag skeptisk.

Lämna ett svar