Utrikesministern reser till Paris

Carl Bildt skulle åka till Bukarest för att tala till de rumänska ambassadörerna, men ställer in detta och reser till Paris med statsministern istället. President Sarkozy vill att EU ska stå enat och att alla 27 medlemsländer ska närvara så troligen är det därför Bildt ändrat sina planer. Libyens framtid anses som viktig och 80 länder kommer att närvara med sina mest prominenta ministrar.

FN:s generalsekreterare Ban Ki Mon kommer dit och det gäller för EU att göra sin röst hörd i detta sammanhang. De insatser som nu bör göras är fredsbevarande och uppbyggnad av landet. Att få stabilitet i stället för krig så att befolkningen kan se framåt. Jag hoppas verkligen att detta inet blir ett nytt Afghanistan och utländska trupper sätts in som kommer att hatas och dödas. Det ska bli mycket intressant att se vad utfallet blir av detta möte.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/08/31/det-blir-paris-i-stallet/

Lämna ett svar