Utrikesministern har en diger vecka

Som utrikesminister kan man inte koncentrera sig på endast ett land i taget utan det gäller att hålla sig uppdaterad om allt som sker i världen. Därför är denna post inget för grönjölingar eller oerfarna människor. USA har alltid tillsatt garvade människor på utrikesministerposten då det gäller att ta snabba beslut och arbeta självständigt.

Som nu då Bildt ska försöka uppnå samarbetsavtal med ett av Europas fattigaste länder Moldavien. Korruptionen är utbredd inom landet och det gäller för länderna inom eu att försöka hjälpa regeringen att ta sig ur det. Om det går är en annan fråga allt beror på vilken hjläp de kan få.

Palestinafrågan är på tapeten för eu denna vecka och eftersom det är en komplicerad fråga där två länder aldrig verkar komma överens, tycker jag att det känns hopplöst. Ingen av länderna vill ge sig eller göra några som helst eftergifter.

Något som är närmare och lättare att följa är valet i Danmark som avgörs på torsdag. Jag är inte särskilt uppdaterad på vem som leder enligt oppinionssiffrorna, men tidigare hade väl socialdemokraterna en viss ledning vad jag förstått. Det jag hoppas på är att det främlingsfientliga partiet inte ska hamna i ledningen för det vore inte bra.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/09/12/moldavien-inleder-veckan/

Lämna ett svar