Utrikesministern blickar tillbaka

För 20 år sedan fick vi en ny regering som bestod av nuvarande alliansen och för 10 år sedan skrev Carl Bildt och Bengt Westerberg på DN:s debattsida en artikel om detta. Den kan alla som är intresserade läsa om ni klickar på länken längre ned. Mycket i den talar om vad socialdemokraterna stod för och det vore kanske bra för Juholt att läsa den. En påminnelse om varför det blev regimskifte.

Redan under den tiden var det motsättningar inom det socialdemokratiska partiet vilket lett till stagnation. Flera av de som var med i partiet då är fortfarande kvar idag och agerar stopp mot förnyelse. Drar inte alla i partiet åt samma håll kommer ingen förnyelse och det är detta Juholt har att tampas med. Han lovade att det skulle bli som förr och nu känner de som trodde på honom svikna, de som vill ha förnyelse hoppas på mer men det stoppas och Juholt måste backa.

Att försöka vrida tillbaka klockan går nog inte idag då världen förändras, ekonomierna ändras och man måste se framåt.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/10/03/den-nya-starten-for-sverige/

 

Lämna ett svar