Carl Bildt angående Lundin oil

Igår skrev Carl Bildt detta inlägg angående sitt styrelseuppdrag i Lundin oil. Han anger vad som var på gång under den tid han arbetade där och varför. Visst kan man ifrågasätta varför man etablerar sig i länder med en odemokratisk regering, men som han säger så använder vi oss av de produkter oljebolag utvinner. Vi konsumerar och därför måste bolagen etablera sig i vissa delar av världen där dessa produkter finns. Det handlar enbart om affärer för dem och de mänskliga aspekterna överlåter de åt regeringarna.

Lite syniskt men tyvärr är det så och för att de inte ska fortsätta måste vi sluta att konsumera dessa produkter. Så vi ha del i det allihop. Angående de två journalisterna som sitter fängslade vill Bildt, göra klart att han är partisk så tillvida att han vill ha hem dem. Något som vi inte ska ifrågasätta då han arbetar för Sverige och vår regering. Skulle han inte göra det så hade han fått avgå som utrikesminister. Han arbetar inte för Lundin idag och har även sålt av sina aktier, så hans intressen ligger i att arbeta för regeringen. Precis som folk resonerar angående Juholts skuld, så är inte Bildt åtalad eller dömd, så då är han inte skyldig heller.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/10/20/jag-ar-partisk/

 

Lämna ett svar