Utrikesministern om denna onsdag

Carl Bildt summerar denna onsdag som är minst sagt händelserik ute i världen. Själv är han i Danmark för möte med Nordiska rådet. Arabvärlden har tydligen någon överenskommelse på gång, som ingen vet speciellt mycket om i nuläget. Israel däremot har en premiärminister Nethanjau som vill övertyga Knesset om att förklara krig mot Iran. Det känns mycket oroväckande. Dessutom ska man göra repressalier mot palestinierna för voteringen i Unesco.

Det är mycket oroligt i arabvärlden just nu och känslorna är heta. Oroshärden verkar finnas där och minsta lilla kan tända gnistor så att det utmynnar i krig. Detta är inte bra alls.

Papandreu har fått igenom folkomröstning i Grekland och ska träffa representanter från EU idag. De vill säkert ha en förklaring. Vad har de för alternativ? Jag har inte läst eller hört om något sådant. Istället tänker de dra med sig hela Europa i sin kris. Undrar vad detta ska sluta?

 

http://carlbildt.wordpress.com/2011/11/02/onsdag-i-varlden/

 

Lämna ett svar