Världens ledande i Cannes

Hur många av världens ledare sitter och följer hur förtroendeomröstningen i Grekland går idag? Väldigt många tror jag. Det borde vara dags för Papandreou att avgå nu, så att en samlingsregering kan bildas. Tror det bästa för grekerna vore att börja om från början med en ny regering. Varför har vissa så svårt att släppa taget och inse att det inte fungerar längre? Då syftar jag på ländernas ledare och hur de biter sig fast, trots att landets befolkning inte vill ha dem där. Som t.ex Syriens diktator, vilken inte verkar fatta att ju längre han biter sig fast, ju hårdare straff kommer han att få.

Världen förändras men dess ledare verkar inte hänga med. Det beror på att de lever i sin egen lilla bubbla och inte ser vad som händer runt omkring dem. Att isolera sig och omge sig med ja-sägare är farligt. Någon gång måste man ge sig ut och möta kritiken. Om ett land tillåter en fortgående debatt, har dess ledare större chans att sitta kvar. Det är när en ledare stänger av alla kritiska röster som de växer och leder till att de tillslut avsätts.

När denna dag är över kommer vi att veta hur det går med Grekland och dess framtid. Carl Bildt skrev i twitter att det märks att dramat uppstod i Grekland. Antagligen med syfte på alla utspel som kommit under den sista tiden.

 

Lämna ett svar