Utrikesministern i Bryssel

Det var ett tag sedan jag skrev om vad Carl Bildt sysslar med, så nu kommer en uppdatering.

Idag befinner han sig i FN-högkvarteret för möte med ISAF om Afghanistan. Tidpunkten närmar sig för när de utländska trupperna ska lämna landet och många är oroliga för vad som ska hända då. Därför bör man se till att landets regering och polis får den hjälp de behöver för att kunna fortsätta sitt arbete. Bildt tror att många av de andra länderna följer samma linje som Sverige och idag ska han redogöra för de frågor som riksdagen ska rösta om den 12:e december.

Efter dagens möte blir det tågresa till Haag och en konferens om nätfrihet. En mycket viktig fråga då många länder uttalat sig om att man vill inskränka på den friheten. Vi kan i dagens tidningar läsa om att man kan bli arresterad i Syrien på grund av att man har en iphone och twittrar. Bloggare blir fängslade i Ryssland då de uttryckt sina åsikter mot regeringen och valet där. Därför är det enligt min åsikt mycket viktigt att värna om nätfriheten. Det ska bli intressant att läsa om Bildts reflektioner efter denna konferens.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/12/08/fran-isaf-till-haag-och-natfrihet/

 

Lämna ett svar