Utrikesministerns vecka

Det var ett tag sedan jag skrev om Carl Bildt och vad han sysslar med. Denna vecka innehåller både besök och resor. Idag träffas Bild och Finlands utrikesminister för diskussioner om samarbete och förhållningen till Ryssland. Säkerligen blir det en intressant diskussion.

I morgon är det dags för resa till Budapest och Raol Wallenberg dagen. Där ska Bildt även åka runt för att besöka olika platser där Wallenberg var verksam. Som alla vet blev han bortförd av ryssarna och hamnade troligen i fångläger i Sibirien. Därefter bär det av till Zagreb, för att träffa de nya regeringsmedlemmarna som nyligen valts i Kroatien. Ett viktigt möte då det senare i veckan kommer att diskuteras om landets inträde i EU. Reinfeldt kommer att åka till Berlin för en arbetsmiddag med Angela Merkel på fredag.

På torsdag regeringssammanträde i Stockholm. Ja, det är som vanligt ett digert schema. På alla dessa möten kommer säkert Europas ekonomi att diskuteras, eftersom flera länder har fått sänkt kreditvärdighet. Något som påverkar alla länder.

http://carlbildt.wordpress.com/2012/01/15/besok-fran-finland-och-besok-till-ungern-och-kroatien/

 

Lämna ett svar