Har läst morgontidningarna

På lördagar har jag extra tid att fördjupa mig i tidningarna och kan läsa alla artiklar noga. Det är så alla morgnar borde vara. Expressen börjar sin webtidning med Carl Bildts medverkan i tv4 i morse. Frågan om de två fängslade svenska journalisterna kom naturligtvis upp och han sade att ingenting är klart förrän de är släppta. Detta med anledning av att Etiopiens president öppnat för möjligheten att de ska bli benådade. Han talade om situationen i Syrien också, men det nämner tidningen bara i förbigående. Aftonbladet nämner inte ens Bildt och det är inte konstigt. Varför ska de ge en moderat utrikesminister någon publicitet.

Jag har också läst Maria Weterstams ledarkrönika i Sydsvenskan. Hon skriver om Reinfeldts utspel angående höjd pensionsålder. Den är bra och jag tycker de gjorde rätt som engagerade henne. Hon kommer att skriva återkommande ledare i denna partipolitiskt obundna liberala tidning. Jag ser fram mot att få läsa mer av henne.

Kinesiska twitter säger att Nordkoreas nye ledare ska vara bortmanövrerad och t o m mördad. Vad som är sant eller inte är det svårt att avgöra då landet är hermetiskt stängt från media. jag följer twittrarna med spänning.

Lämna ett svar