Undrar hur det känns att sitta på läktaren?

Idag är det utrikespolitisk riksdagsdebatt och socialdemokraternas nye partiledare måste sitta på läktaren. Man kan undra hur Löfvèn känner sig när han sitter och lyssnar på de som debatterar. Är han frustrerad och rycker det i fötterna på honom? Att inte få ge uttryck för sina åsikter måste ändå vara svårt i denna situation. Nu blir det väl så att han väljs in i riksdagsgruppen vid socialdemokraternas kongress nästa år, men det är lång tid dit. Fler debatter kommer att ske där han får sitta och lyssna. Därför är det inte konstigt att aftonbladet idag har med en artikel där s,v och mp kräver att palestina ska erkännas som stat. De tre ledarna för dessa partier har skrivit ett gemensamt upprop angående den frågan. En chans för Löfvèn att ändå få säga något inför debatten. Rätt klen tröst för en partiledare som säkert har fler åsikter angående utrikespolitiken.

Lämna ett svar