Så starkt och modigt

Jag tycker att den mamma som nu sitter hos Malou i tv 4 är beundransvärd. Hennes äldsta son sitter på Kumlafängelset, dömd för mord och nu sitter hon i programmet och berättar om sina känslor. Att hon trots det han gjort älskar sin son, men inte kan förlika sig med det han gjort. Hur jobbigt det är att vara anhörig till en mördare och känslorna inför att komma till fängelset på besök. Hon medverkar även i en film om detta och har startat en förening för anhöriga till dömda, för att hjälpa dem bearbeta sina känslor.

Mamman som heter Sanna är en stark kvinna som måste ha lidit alla helvetes kval efter sonens gärning. Vi som aldrig varit med om detta kan väl inte förstå de känslor eller tankar som far genom huvudet på henne och de som är i den situationen. Sonen ska vara väldigt glad över att ha en sådan mamma som inte vänder honom ryggen trots hans dåd. Bara det att behöva komma i kontakt med de myndigheter som krävs måste vara en kraftansträngning. Detta får åtminstone mig att se mitt eget liv i ett annat perspektiv.

 

Lämna ett svar